Volg ons op:   

 

Vereniging voor metaaldetectie en amateur archeologie

Het laatste nieuws

Vers van de pers

 • Home
 • Agenda & Nieuws
 • Nieuws
 • DDA - Najaars ledendag 2019
donderdag 22 augustus 2019 11:36

DDA - Najaars ledendag 2019

We zijn deze dag te gast bij de Gulle Boergondier in Drouwenermond. Aanwezig zijn diverse dealers/verkopers van metaaldetectoren, accessoires en boeken. In de middagpauze is er voor de deelnemers een lunchbuffet. We hebben voor de zoekwedstrijden ruim 40 ha. akkers ter beschikking. Voor de zoekwedstrijden zijn (lootjes) penningen verstopt.

zaterdag 06 juli 2019 13:43

Brochure 'Metaaldetectie in Nederland'

De brochure 'Metaaldetectie in Nederland, gedragscode en regels voor verantwoord gebruik van de metaaldetector in Nederland' is nu beschikbaar op de website. In de brochure worden wetten en regels rondom metaaldetectie op een rijtje gezet en uitgelegd

woensdag 29 augustus 2018 10:05

Leden / zoekdag voorjaar 2019

Helaas is het ons niet gelukt om een leden/zoekdag voor het voorjaar 2019 te organiseren.
Wij gaan nu volop bezig met de voorbereiding van de najaars leden/zoekdag en hopen eerdaags meer hierover te kunnen melden.

 

SondengHet komt regelmatig voor dat zoekers de grens oversteken en in Nordrhein-Westfalen met de metaaldetector zoeken. Als ze daar door bijvoorbeeld de politie op worden aangesproken blijkt dat ze vaak niet weten, dat het zoeken met de metaaldetector in Duitsland niet zo maar mag en zelfs zonder vergunning strafbaar is. 

donderdag 01 maart 2018 13:03

In memoriam

Jan Zijlstra
† 21 - 02 - 2018 Donderdag 22 februari 2018 bereikte ons het droevige bericht dat amateurarcheoloog Jan Zijlstra op 76 jarige leeftijd is overleden. Jan Zijlstra schreef voor het Detector Magazine vele artikelen zoals o.a. Friese bodemvondsten (Pdf) FribodemvJZwelke in delen is verschenen.
Jan was als determinator op vele leden- en determinatiedagen van de DDA aanwezig.

Metaaldetectie is in de nieuwe Erfgoedwet niet meer verboden

De vereniging De Detector Amateur (DDA) is blij dat naar aanleiding van de brieven die de DDA en de AWN in het najaar 2015 aan de minister van OCW hebben gestuurd, de terreinen met een archeologische bestemming (waarden) uit de bepaling zijn geschrapt. Dit houdt in, dat metaaldetectie nu behalve voor de genoemde uitzonderingen niet meer verboden is. En dat is een mijlpaal voor de vereniging.

maandag 14 maart 2016 20:38

Invoering van de Erfgoedwet

De DDA heeft op 11 maart gesproken met de RCE over de invoering van de nieuwe Erfgoedwet

donderdag 09 oktober 2014 10:28

Zilveren schaal Oegstgeest

Bij opgravingen in Oegstgeest hebben archeologen van de Universiteit Leiden een zeldzame zilveren schaal uit de eerste helft van de zevende eeuw gevonden.

dinsdag 07 oktober 2014 14:28

Unieke muntschat Drenthe

Zevenenveertig gouden munten uit de Vroege Middeleeuwen. Een unieke vondst van twee detectorzoekers uit Drenthe.

De detector amateur
  • Adres

   Slenterweg 6
   6905 DM Zevenaar mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Ons