Volg ons op:   

 

Vereniging voor metaaldetectie en amateur archeologie

dda zoekdagen

Wedstrijden, determinaties en meer...

maandag 06 maart 2017 09:34

Verslag leden/zoekdag 1 april 2017 Gilze

Op 1 april hebben we onze Voorjaars Ledendag gehouden in Gilze, NB.
De Hooikar was onze gastheer, geregeld door DDA lid Roddy. Hij heeft veel geholpen bij de voorbereidingen en de dag zelf, en we zijn blij dat hij vaker vrijwilliger wil zijn voor de DDA!


Dank gaat natuurlijk ook uit naar de determinatietoren, fotografen, verkeersregelaars, BHV-ers, de PAN, de AWN, San D’or, Detect, Laan, Detectorplaza, Midholland, Ik zoek een boek en - last but not least - alle leden en bezoekers die deze dag tot een succes hebben gemaakt!!!

Lang was onduidelijk of de dag door kon gaan. Er was miscommunicatie over de aangevraagde ontheffing van de APV. We hadden de vergunning pas 2 dagen van te voren binnen. De weergoden dreigden ook ons feest te verstoren, maar op de dag zelf is alles toch nog goed gekomen.
Twee wedstrijden zonder regen, waarbij bijna alle lootjes terug zijn gevonden.

 DSC0002De fotografen en determinatoren hebben weer veel moois gezien, en ook nog enkele aanvullingen gevonden voor ons jubileumboek. Op de dag zelf waren helaas niet heel veel natuurlijke vondsten, voornamelijk wat muntjes en (schutterij-)kogels. Wel zijn er weer twee volle specie kuipen met afval ingeleverd. Chapeau! De vondst van de dag werd uiteindelijk een zilveren Katholieke knoop, met inscriptie IHS. Deze had nipt verloren van een fallushanger en een erg leuke schapenbel.

We vieren dit jaar ons jubileumjaar, dat zal al wel bekend zijn. Op de Najaars Ledendag zullen we hier extra bij stil staan. We hebben daarvoor wat verrassingen in petto. Als iemand nog leuke ideeën heeft voor deze dag, dan horen we dat graag. Als alles goed gaat kunnen we dan ook de eerste exemplaren van het jubileumboek uitreiken.

Tot dan!

Friso Backer


De detector amateur
  • Adres

   Slenterweg 6
   6905 DM Zevenaar

   mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Ons