DDA Nederlandse Vereniging voor MetaaldetectieOVER DE VERENIGING

Corona / teken / broedseizoen

De Coronacrisis heeft ook effect op onze vereniging en op het zoeken. Verder zijn er in deze tijd van het jaar een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden. Zo moeten we weer alert zijn op teken. Ook is het broedseizoen weer in volle gang. Hoewel de meeste zoekers van deze zaken op de hoogte zijn, en hier ook rekening mee houden, willen we hier toch nog even aandacht voor vragen.

Coronacrisis

De Coronacrisis heeft ook effect op onze vereniging. Inmiddels is de algemene ledenvergadering van 6 mei uitgesteld. Zodra mogelijk wordt een nieuwe datum gepland en op de website gedeeld. Ook de ledendag te Wieringen moest helaas worden afgezegd. We wachten de ontwikkelingen af wat betreft de organisatie van een nieuwe ledendag. Hoewel het buiten zoeken over het algemeen geen grote risico’s op besmetting lijkt te hebben, is ons advies om goed te blijven oppassen, voldoende afstand te houden en handen te wassen.

Teken

Van 22 t/m 26 juni wordt de Week van de Teek georganiseerd, om mensen te attenderen op de risico’s van tekenbeten. Ga je buiten zoeken met de metaaldetector? Denk dan aan beschermende (bedekkende) kleding en controleer jezelf na afloop op teken. Meer informatie vind je in de Brochure Teken en de ziekte van Lyme van de VBNE (https://www.vbne.nl/productdetails/teken-tekenbeten-en-ziekte-van-lyme) en op https://www.weekvandeteek.nl/.

Broedseizoen

Denk er aan dat het weer broedseizoen is. De meeste vogels maken elk jaar een nieuw nest om hun kroost in groot te brengen. De meeste vogels broeden dan tussen maart en juli. Veel natuurgebieden zijn dan verboden terrein, maar denk ook aan akkerterreinen waar weidevogels broeden. Volgens de Wet natuurbescherming mag er geen enkele verstoring plaatsvinden bij alle inheemse vogels, hun nesten en eieren. Voor de weiland- en akkerzoekers, heb je geen idee of twijfel je, vraag het de boer even. Hij kan je wel vertellen of je nog kunt zoeken.