DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie

Het laatste nieuws

Vers van de pers

  • Home
  • Agenda & Nieuws
  • Nieuws

4 april: Leden / zoekdag Wieringen

In verband met Coronavirus geannuleerd!

Op deze dag zijn we te gast bij Manege ‘De Wironruiters’ te Hippolytushoef. Je kunt er terecht voor determinaties van je vondsten. Uiteraard zijn er diverse dealers van metaaldetectoren aanwezig waar je de nieuwste detectors, accessoires en boeken kunt bekijken. In de manege is bovendien een testbaan ingericht waar detectors kunnen worden getest. Voor een kop koffie, drankje en hapje kun je terecht in de kantine van de manege.

Lees meer

In memoriam

Jan Zijlstra
† 21 - 02 - 2018 Donderdag 22 februari 2018 bereikte ons het droevige bericht dat amateurarcheoloog Jan Zijlstra op 76 jarige leeftijd is overleden. Jan Zijlstra schreef voor het Detector Magazine vele artikelen zoals o.a. Friese bodemvondsten (Pdf) FribodemvJZwelke in delen is verschenen.
Jan was als determinator op vele leden- en determinatiedagen van de DDA aanwezig.

Lees meer

Goed nieuws voor de detectoramateur in Nederland:

Metaaldetectie is in de nieuwe Erfgoedwet niet meer verboden

De vereniging De Detector Amateur (DDA) is blij dat naar aanleiding van de brieven die de DDA en de AWN in het najaar 2015 aan de minister van OCW hebben gestuurd, de terreinen met een archeologische bestemming (waarden) uit de bepaling zijn geschrapt.Dit houdt in, dat metaaldetectie nu behalve voor de genoemde uitzonderingen niet meer verboden is.En dat is een mijlpaal voor de vereniging.

Lees meer

DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie
    • Adres

      mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Ons