Het bestuur van DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie heeft kennis genomen van de illegale vondst van een bijzonder wagengraf te Nijmegen. De vondst doet denken aan die van de Viking schatvondst uit Engeland, waarbij de vinders onlangs tot 10 jaar celstraf kregen. Dit soort illegale vondsten zijn geen reclame voor de hobby en betreuren we daarom zeer. Temeer omdat we mét onze bijna 2.000 leden dagelijks ons uiterste best doen om deze mooie hobby in stand te houden. Dit door ons met z’n allen wél aan de regels te houden.

Het behoud van de hobby én samenwerking met archeologen en overheden is waar vereniging DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie zich sinds de oprichting hard voor maakt. Een lidmaatschap van onze vereniging is dan ook een stem voor behoud van de hobby én voor het volgen van de regels waarmee de hobby wordt gedoogd in Nederland. Ben je nog niet bekend met de vereniging of wil je opnieuw kennismaken? We hebben een tijdelijke 50% kortingsactie. Alle liefhebbers die de hobby een warm hart toedragen zijn van harte welkom!

Foto bij het artikel: Reconstructie van de strijdwagen uit het wagengraf van Nijmegen. De wagen uit het graf van Heumen is van hetzelfde type.
Foto Ronny Meijers/Museum Het Valkhof, Nijmegen.

[social_share googleplus=”no” linkedin=”yes” pinterest=”yes” tumblr=”yes” viber=”no”]

 

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    Thanks for submitting your comment!