DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie

Over de vereniging

 

 • Home
 • Vereniging
 • Vereniging

DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie

DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie bestaat sinds 1992 en richt zich op Nederland en België. Net als veel andere Europese landen was metaaldetectie destijds ook in Nederland nog verboden. In Nederland werd het echter wél gedoogd op voorwaarde dat de hobbyarcheologen zich aan de regels hielden - waaronder het melden van vondsten. Pas met de Erfgoedwet in 2016 is het zoeken met een metaaldetector - mede door de lobby van deze vereniging - officieel toegestaan. Uitsluitend tot een diepte van 30 cm en alleen als de geldende regels worden gevolgd (waaronder het melden van vondsten bij PAN). Het zoeken met een metaaldetector is ontzettend leuk om te doen maar vraagt ook om verantwoord gedrag - zodat de hobby zowel mogelijk als leuk blijft.

DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie is daarom méér dan alleen een gezellige vereniging met zoekdagen en een magazine. De vereniging brengt ook proactief de standpunten en belangen van haar leden naar voren bij belangenorganisaties en is gesprekspartner van overheden. Met een lidmaatschap van de vereniging en verantwoord gedrag draag je bij aan het instandhouden van deze prachtige hobby, die ook wel wordt omschreven als 'the greatest gift to archaeology'!

Ledenpas

Leden van DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie kunnen gebruik maken van een legitimatiepas. Deze pas kan gebruikt worden ter legitimatie bij grondeigenaren. Uit de praktijk blijkt dat veel grondeigenaren sneller toestemming geven bij het zien van een legitimatiepas. Ook vergemakkelijkt een pas de inschrijving op een zoekdag. Het ontvangen van een ledenpas is een service van de vereniging, en is daarom ook niet verplicht. De ledenpas kunt je aanvragen bij het secretariaat:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen bestuur en redactie

Alle adressen en contactgegevens vind u via deze link

DDA Nederlandse Vereniging voor Metaaldetectie
  • Adres

   Slenterweg 6
   6905 DM Zevenaar
   mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Ons